#1: Perie părul în fiecare zi
Folosește o perie moale - dacă este posibil, din peri de mistreț - pentru a distribui pe lungimi uleiurile protectoare produse de scalp. Pe lângă faptul că îți hrănește părul, acest gest simplu îți va scăpa scalpul de impurități, celule moarte și poluare și îl va ajuta să respire mai bine.
#2 Spală părul mai rar și cu apă călduță
Spălarea excesivă și apa fierbinte pot elimina uleiurile naturale din scalp. Scalpul reacționează prin producerea de mai mult sebum pentru a restabili hidratarea pierdută sau devine uscat și iritat. O frecvență de 2-3 spălări pe săptămână va proteja mai bine echilibrul scalpului tău.
#3 Folosește produse delicate pentru îngrijirea părului
Sebumul scalpului reprezintă prima sa protecție. Pentru starea de bine și sănătatea sa, evită produsele dure și alege produse fără sulfați care îți curăță ușor părul.
#4 Masează scalpul pentru a activa circulația sângelui
Foliculii de sub scalp au nevoie de substanțe nutritive pentru a-și face treaba corect și pentru a genera un păr sănătos. Această nutriție este asigurată de circulația sanguină. Pentru a stimula circulația și a aduce oxigen la nivelul scalpului, un masaj zilnic va ajuta. Perierea părului este deja un masaj delicat, dar pentru mai multă eficiență îl poți completa cu un aparat de masaj al scalpului (o perie din silicon cu un mâner mic și dinți netezi, în formă de con) sau cu un masaj cu degetele: apucă șuvițele de la rădăcină și trage ușor ca și cum ai vrea să „ridici" pielea scalpului. Pe un scalp bine irigat, părul crește mai repede, mai puternic și mai strălucitor.
#5 Exfoliere o dată sau de două ori pe lună
La fiecare două săptămâni, este recomandat să exfoliezi scalpul cu un scrub pentru a elimina toxinele, celulele moarte, reziduurile de produse și praful. Împarte părul ud în secțiuni și masează timp de 2-3 minute înainte de a aplica șamponul. Introducerea acestui nou produs în rutină va elibera calea pentru șamponul și balsamul tău. O binecuvântare pentru scalpurile uscate, descuamate și grase.
#6 Mare atenție în timpul coafării
Instrumentele cu căldură și utilizarea excesivă a produselor de coafare pot distruge bariera hidrolipidică a scalpului și, astfel, echilibrul acestuia. Usucă în prealabil părul cu un prosop din microfibră - fără să îl freci - imediat după spălare și usucă-l cu uscătorul de păr pe nivel mediu sau rece.
#7 Protejează-ți scalpul de soare
Razele UV pot deteriora pielea scalpului și pot provoca subțierea straturilor epidermice și dermice. Dacă te expui la soare și te arzi, pielea va prezenta mâncărimi și se va coji, iar acest lucru îți va slăbi părul. Purtarea unei pălării la soare este cea mai bună modalitate de a evita aceste consecințe nedorite.