L’Oréal se angajează de mai bine de 30 de ani pentru o lume fără teste pe animale.
L’Oréal nu testează niciunul dintre produsele sau ingredientele sale pe animale. Suntem în fruntea metodelor alternative de testare.
Sănătatea și siguranța consumatorilor noștri au fost întotdeauna o prioritate absolută pentru L’Oréal.
La fel ca și susținerea bunăstării animalelor.
Problema testării pe animale a fost ridicată de societatea civilă precum și prin adoptarea, în anii 2000, a unui nou cadru legal. Cu mult înainte de această dată, L’Oréal a dezvoltat metode alternative bazate pe o tehnologie unică: reconstrucția pielii umane, urmată de alte tipuri de structuri, cum ar fi corneea sau alte mucoase.
Un adevărat pionier, L’Oréal reconstruiește în laboratoare modele de piele umană încă din 1979. Ulterior, aceste metode au fost aprobate de către autoritățile competente. Totodată, ca alternativă la testele pe animale, au fost create și alte instrumente care să permită elaborarea unor strategii integrate și autentice de evaluare a siguranței produselor. În 1989, L’Oréal a renunțat complet la testarea produselor sale pe animale, cu 14 ani înainte ca legislația în materie să impună acest lucru.
Întrebări frecvente
Citiți toate răspunsurile
L’Oréal își testează produsele pe animale?
L’Oréal nu testează niciunul dintre produsele sale sau niciunul dintre ingredientele sale pe animale. De peste 30 de ani suntem pionieri ai metodelor alternative de testare. În 1989, L’Oréal a încetat complet testarea produselor sale pe animale, cu 14 ani înainte ca legislația în materie să impună acest lucru.
Ce metode alternative la testarea pe animale a dezvoltat L'Oréal?
Din 1979, L’Oréal a reconstruit modele de piele umană în laboratoare pentru a elabora teste de siguranță in vitro care nu’implică animalele. Astfel, Grupul a fost în prima linie în ceea ce privește metodele alternative de evaluare a siguranței produselor cosmetice. De atunci, L’Oréal a deschis centre Episkin* în Lyon (Franța), Shanghai (China) și Rio (Brazilia), unde se produce piele reconstruită. Pe lângă modelele de piele reconstruită, L’Oréal dispune de un set important de instrumente ca parte a evaluării sale predictive, care nu implică animalele, cum ar fi modelare moleculară, sisteme de expertiză toxicologică, tehnici de imagistică și multe altele.
Pentru a afla mai multe despre evaluarea predictivă faceți clic aici.
Dacă nu testați produsele pe animale, de ce L'Oréal se regăsește pe lista PETA a companiilor care efectuează teste prin aceste metode?
L’Oréal nu testează niciunul dintre produsele sau ingredientele sale pe animale. Cu toate acestea, deoarece produsele noastre sunt comercializate în China, L’Oréal figurează încă pe lista companiilor PETA care efectuează teste pe animale. În China, pentru anumite produse, autoritățile sanitare încă solicită și efectuează teste pe animale.
Atunci, de ce mai sunteți încă prezenți în China?
Fiind prezentă în China, L’Oréal poate contribui la evoluția legislației privind testarea pe animale. L’Oréal este cea mai activă companie care colaborează cu autoritățile chineze pentru încetarea completă a testelor pe animale. Ca urmare, majoritatea produselor pe care le vindem în China nu mai sunt testate pe animale.
Ce acțiuni sunt puse în aplicare de L’Oréal pentru a pune capăt testelor pe animale în China?
De mai bine de 10 ani, L’Oréal s-a angajat să lucreze alături de autoritățile chineze și de oamenii de știință chinezi pentru a obține recunoașterea metodelor alternative de testare și pentru a permite ca legislația privind produsele cosmetice să evolueze către o încetare totală și completă a testării pe animale. Astfel, în prezent, majoritatea produselor noastre fabricate și comercializate în China, denumite “nefuncționale” (fără activitate biologică) nu mai sunt testate pe animale. Aceste produse nefuncționale includ produse de îngrijire a pielii, de machiaj și șampoane. În 2014 am deschis un Centru Episkin*, care ne permite fabricarea de piele reconstruită. Această piele este utilizată pentru teste de siguranță in vitro care nu implică animale și este pusă la dispoziția autorităților chineze.
*Episkin este un model de piele umană reconstruită
L’Oréal nu testează niciunul dintre produsele sau ingredientele sale pe animale și a fost un pionier al metodelor alternative.
Cu toate acestea, anumite autorități sanitare pot decide să efectueze ele însele teste pe animale pentru anumite produse cosmetice, așa cum se întâmplă încă în China. În ultimii 10 ani, L’Oréal a fost cea mai activă companie care a colaborat cu autoritățile și oamenii de știință chinezi pentru a obține recunoașterea metodelor alternative de testare și pentru a permite ca legislația privind produsele cosmetice să evolueze către o eliminare totală și definitivă a testării pe animale.
Din 2015, majoritatea produselor noastre fabricate și vândute în China, precum și toate produsele noastre de îngrijire a pielii nefuncționale (lipsite de activitate biologică), nu mai sunt testate pe animale.
Din anii 1980, L’Oréal a considerat că viitorul evaluării siguranței produselor cosmetice depinde de dezvoltarea unor strategii alternative, “predictive” pentru a opri testarea pe animale. Această abordare a fost construită datorită progreselor științifice substanțiale realizate în domeniul modelelor de reconstrucție a pielii umane, al modelării moleculare și al prelucrării datelor de înaltă performanță. Au’trecut douăzeci și șapte de ani de când experții noștri de top au creat prima epidermă umană reconstruită: o revoluție internațională! Acest lucru a însemnat că testarea pe animale a putut fi oprită cât mai curând după 1989, cu 14 ani înainte de a fi obligatorie din punct de vedere legal și fără a renunța la criteriile de siguranță în utilizarea produselor noastre. Modelele noastre alternative și predictive de evaluare sunt susținute de comunitatea științifică internațională ca fiind“toxicologia secolului XXI”.
Aceasta demonstrează eforturile și expertiza laboratoarelor noastre și ne impulsionează procesele inovative.
Ingineria tisulară constă în producerea de țesuturi umane reconstruite și de alte țesuturi, cum ar fi membranele mucoase ale pielii sau corneea. L’Oréal utilizează această tehnică avansată pentru a testa efectele noilor molecule și pentru a prevedea științific efectele lor benefice (filtrarea razelor solare, combaterea îmbătrânirii pielii etc.) sau nocive (iritații, alergii, perturbări ale sistemului hormonal etc.).
Există diverse modele de piele reconstruită. Acestea pot fi utilizate pentru a testa moleculele de ingrediente active, fie singure, fie prin asocierea lor. L’Oréal utilizează aceste modele pentru a înțelege modul în care moleculele vor reacționa pe anumite tipuri de piele și, astfel, pentru a prezice eficacitatea acestor molecule înainte de integrarea lor în formula finală a unui produs cosmetic.