Totul despre concealer: cum îl alegi și cum îl utilizezi corect

Corectorul este acel produs de machiaj care tinde adesea să fie trecut cu vederea. Dar adevărul este că acest produs versatil poate fi folosit în atât de multe moduri diferite. Un concealer poate acționa ca un anticearcăn bun, poate ascunde petele pigmentare, imperfecțiunile și coșurile și face minuni dacă este folosit în mod adecvat. Află tot ce trebuie să știi despre ce este concealerul, ce poate face pentru tenul tău și descoperă câteva sfaturi de aplicare care să te ajute să profiți la maximum de beneficiile oferite de acest produs.
În acest articol vei descoperi
  1. Ce este concealerul
  2. Tipuri de corector pentru față
  3. Beneficiile unui anticearcăn bun
  4. Sfaturi pentru aplicarea concealerului

Ce este concealerul

Concealerul sau corectorul este similar cu fondul de ten, cu excepția faptului că este mai pigmentat și are o consistență mai groasă. Concealerul este adesea aplicat peste fondul de ten sau peste o cremă nuanțatoare, pentru a adăuga un plus de acoperire în anumite zone ale feței, dar poate fi folosit și pe tenul curat, atât timp cât ești foarte atentă la felul în care îl uniformizezi. În caz contrar, se poate întinde sau șterge.


Un concealer bun în nuanța potrivită poate fi folosit pentru a acoperi erupțiile cutanate și cicatricile cauzate de acnee sau, dacă alegi o formulă mai deschisă cu o nuanță sau două față de tonul pielii tale, îl poți folosi pentru a acoperi cearcănele. În afară de acoperirea petelor și a cearcănelor, un concealer bun poate fi folosit și pentru a contura chipul.


{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.ro/totul-despre-concealer" } document.addEventListener("DOMContentLoaded", function (event) { const element = document.getElementsByClassName('oap_hairdiagStart_divbtn'); if (element.length > 0) { let urlParams = new URLSearchParams(window.location.search); if (urlParams != "" || urlParams != null) { var keyValuepairs = urlParams.toString().split('&'); var qrUtmfound = 0; keyValuepairs.forEach(function (item, index) { if (item === "utm_source=pos" || item === "utm_medium=qrcode") { qrUtmfound++; } }); if (qrUtmfound == 2) { let relocHref = document.getElementById("hair_color_start_btn").getAttribute("href"); let relocUpdatedurl = relocHref + window.location.search; document.getElementById("hair_color_start_btn").setAttribute("href", relocUpdatedurl); } } } });

Tipuri de corector pentru față

Concealerul este disponibil de obicei într-o formulă lichidă sau cremoasă, dar există mai multe tipuri despre care ar trebui să știi și fiecare vine cu propriile caracteristici și beneficii. Iată care sunt cele mai frecvente cinci tipuri de corector și utilizările lor uzuale:

Corector lichid

Anticearcănul lichid poate fi disponibil sub diverse forme: cu un finisaj satinat, strălucitor sau mat. De obicei, un produs cu aspect mat rezistă mai mult decât unul satinat. Cu toate acestea, aspectul satinat poate fi mai natural, în special pe zonele în care pielea ta este mai uscată. Un aspect radiant și strălucitor este cea mai bună opțiune pentru zona de sub ochi, deoarece îi va scoate în evidență.


Poți folosi o formulă lichidă dacă vrei un produs care să fie:

  • bun pentru toate tipurile de piele, de la un ten normal, mixt, gras sau sensibil și până la unul predispus la acnee;

  • versatil, deoarece poți decide cât de multă acoperire dorești;

  • ideal pentru acoperirea coșurilor, pentru că nu se strânge.


⏩ Descoperă True Match Radiant Serum de la L’Oreal Paris, care îmbină perfect beneficiile unui anticearcăn bun cu efectele revigorante ale unui serum ce poate  netezi liniile fine, datorită formulei sale infuzate cu acid hialuronic și cafeină

Concealer stick

Acesta îți permite, de asemenea, să alegi între un aspect mat și unul satinat. Ambele sunt de lungă durată, nu se crapă și nu se întind în mod inestetic. După estomparea concealerului cu finisaj satinat, ar trebui să aplici un strat delicat de pudră pentru a-l face mai rezistent în timp. Poate fi opțiunea ideală dacă vrei un produs:

  • cu o textură semi-solidă, cremoasă (comparabilă cu cea a rujului) și adesea mai pigmentată;

  • perfect pentru pielea normală, uscată sau sensibilă;

  • care îți permite să alegi gradul de acoperire dorit, de la mediu la complet.


Totuși, ține cont că acesta este un produs care ajută doar în anumite situații. Un corector pentru față de tip stick folosit pentru ascunderea imperfecțiunilor precum coșurile poate să le agraveze din cauza ingredientelor dure și texturii ceroase.

Corector cremos

Acest tip de anticearcăn are deseori un finisaj satinat și vine într-un mic borcan sau într-o paletă. Oferă o acoperire medie până la completă. Este o opțiune excelentă pentru a ascunde decolorarea sau hiperpigmentarea, precum melasma sau semnele din naștere. Funcționează bine pe tenul normal, uscat sau sensibil și este ideal pentru zona de sub ochi.

Corector pudră

De obicei vândut sub formă de pudră compactă, îl poți aplica cu un burețel de machiaj sau o pensulă dacă îți dorești un aspect pudrat, mat. Este ideal pentru un ten normal, ușor uscat, mixt sau sensibil. Și acest tip de concealer îți permite să alegi gradul de acoperire dorit, de la ușoară la medie.

Concealer colorat

Acest tip de corector se aplică sub fondul de ten pentru a neutraliza culoarea neuniformă a pielii. Îl poți combina cu un anticearcăn bun, potrivit nuanței pielii, pe care să îl aplici apoi în mod obișnuit, peste fondul de ten. Când este acoperit de fondul de ten, concealerul colorat de dedesubt nu va fi vizibil.


Acest tip de concealer este un produs care:

  • se potrivește cel mai bine în cazul problemelor legate de tonul pielii, precum cearcănele albăstrui sau roșeața persistentă;

  • este vândut atât sub formă de cremă, cât și ca baton;

  • prin estompare, îți permite să alegi nivelul de acoperire ideal, de la transparent la acoperire completă.


Totuși, ar trebui să ții cont că mascarea unei probleme a pielii poate crea o alta. Corectorul verde poate camufla pielea roșiatică, dar poate rezulta într-o reflexie verzuie sub fondul de ten. Experimentează cu gradul de acoperire, pentru un rezultat impecabil.


Alege culoarea în funcție de ceea ce vrei să ascunzi:

  • mov lavandă: corectează un ton al pielii tern sau gălbui;

  • galben: corectează tenta de mov închis, cum ar fi cea dată de cearcăne sau cicatrici;

  • galben pal: subliniază arcada sprâncenelor și pomeții;

  • verde: neutralizează roșeața, de exemplu, în cazul rozaceei;

  • roz: neutralizează strălucirea albăstruie a pielii deschise și poate ilumina tenul extrem de palid;

  • portocaliu: neutralizează movul închis sau subtonul cu aspect cenușiu al tenului mai închis la culoare.


⏩ Dacă te confrunți cu rozacee sau pielea ta este sensibilă și se înroșește ușor, crema corectoare anti-roșeață cu vitamine Magic CC de la L’Oreal Paris poate neautraliza nuanța nedorită, oferind în același timp tenului tău un aspect sănătos.


{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.ro/totul-despre-concealer" } document.addEventListener("DOMContentLoaded", function (event) { const element = document.getElementsByClassName('oap_hairdiagStart_divbtn'); if (element.length > 0) { let urlParams = new URLSearchParams(window.location.search); if (urlParams != "" || urlParams != null) { var keyValuepairs = urlParams.toString().split('&'); var qrUtmfound = 0; keyValuepairs.forEach(function (item, index) { if (item === "utm_source=pos" || item === "utm_medium=qrcode") { qrUtmfound++; } }); if (qrUtmfound == 2) { let relocHref = document.getElementById("hair_color_start_btn").getAttribute("href"); let relocUpdatedurl = relocHref + window.location.search; document.getElementById("hair_color_start_btn").setAttribute("href", relocUpdatedurl); } } } });

Beneficiile unui anticearcăn bun

Corector Cearcane

Orice tip de corector oferă numeroase beneficii atât timp cât îl folosești corect. Ține minte că acesta este un tip de produs în cazul căruia mai puțin înseamnă întotdeauna mai mult. O cantitate mică dintr-un anticearcăn bun ar trebui să fie suficientă. Iată la ce ajută un concealer de calitate:

Estompează liniile fine

Liniile fine sunt naturale. Cum alegi să le faci să dispară depinde de tine. Dacă preferi un aspect natural, o formulă lejeră, precum cea a corectorului Infaillible 24H, care nu se strânge între riduri și oferă o acoperire perfectă de durată, funcționează de minune. Aplică doar câteva puncte de produs sub ochi și estompează ușor cu degetele.

Conturează chipul

Pentru a obține efectul dorit de contur, ai nevoie doar de câteva tușe de corector în locurile potrivite. Alege o nuanță mai închisă decât tonul natural al tenului tău, aplică-l pe zonele mai adâncite ale obrajilor și pe părțile laterale ale nasului și apoi estompează. Pentru această etapă, este de preferat să folosești o formulă cremoasă de concealer și apoi un spray de fixare, astfel încât să reziste întreaga zi.

Acoperă cearcănele

După nopțile în care rămâi trează până târziu, probabil că vei avea nevoie de un mic ajutor pentru a face cearcănele să dispară dimineața. Trucul? Folosește un anticearcăn bun cu efect iluminator, deoarece acesta creează o iluzie optică, făcându-ți zona de sub ochi să pară mai radiantă.

Evidențiază pomeții

Una dintre cele mai simple modalități de a obține un chip cu aspect luminos, care pare să strălucească din interior pe tot parcursul anului, este folosirea unui concealer bun pe pomeți. Alege un produs cu o nuanță sau două mai deschis decât tonul natural al tenului tău, aplică-l și estompează. Îl poți folosi chiar și pentru a evidenția conturul sprâncenelor, vârful nasului și arcul lui Cupidon.

Ascunde imperfecțiunile

A te machia pe pielea predispusă la acnee ar putea părea un pic contraintuitiv. Dar nu și atunci când tratezi și ascunzi imperfecțiunile în același timp. Un corector conceput special pentru tenul sensibil, formulat cu acid salicilic, ajută la reducerea aspectului coșurilor în timp ce le și ascunde (temporar), cu un finisaj cu aspect natural. Se recomandă aplicarea cu ajutorul unui burețel de machiaj sau al unei pensule pentru anticearcăn, pentru a evita ca sebumul de pe degete să ajungă pe piele.

Primer pentru pleoape și buze

Un concealer bun este primerul ideal pentru fardul de ochi și ruj. Acesta creează o bază uniformă pentru o aplicare fără probleme și chiar ajută produsele să reziste mai mult. Aplică o cantitate mică pe pleoape și/sau buze și netezește ușor cu vârfurile degetelor. Pleoapele acoperite cu primer fac nuanțele de fard pe care le alegi să pară mai vibrante, în timp ce concealerul aplicat pe buze împiedică rujul să se împrăștie, mai ales dacă este combinat cu un creion de contur.


{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.ro/totul-despre-concealer" } document.addEventListener("DOMContentLoaded", function (event) { const element = document.getElementsByClassName('oap_hairdiagStart_divbtn'); if (element.length > 0) { let urlParams = new URLSearchParams(window.location.search); if (urlParams != "" || urlParams != null) { var keyValuepairs = urlParams.toString().split('&'); var qrUtmfound = 0; keyValuepairs.forEach(function (item, index) { if (item === "utm_source=pos" || item === "utm_medium=qrcode") { qrUtmfound++; } }); if (qrUtmfound == 2) { let relocHref = document.getElementById("hair_color_start_btn").getAttribute("href"); let relocUpdatedurl = relocHref + window.location.search; document.getElementById("hair_color_start_btn").setAttribute("href", relocUpdatedurl); } } } });

Sfaturi pentru aplicarea concealerului

Ce Este Concealer

Concealerul ar trebui folosit pe orice zonă a feței dorești să adaugi un plus de acoperire. Odată ce ai aplicat fondul de ten, uită-te în oglindă. Încă se mai văd coșuri încăpățânate sau cearcăne sub ochi pe care vrei să le maschezi? Acolo ar trebui să aplici anticearcănul sau concealerul. Dar, pentru a te asigura că alegi un anticearcăn ori concealer bun și că profiți la maximum de beneficiile pe care acesta le oferă, mai ai câțiva pași de urmat.

Pregătește-ți pielea

Pregătirea pielii este unul dintre cele mai importante aspecte dacă vrei să obții o bază perfectă pentru machiaj. Asigură-te că îți urmezi rutina de îngrijire a pielii de dimineață ca de obicei, fără să sari peste niciun pas. Începe întotdeauna ziua cu un produs de curățare. Iar, dacă vrei ca tenul tău să se simtă și mai curat și proaspăt după o noapte de odihnă, adaugă un toner. Pornind de la o piele curată, aplică o cremă hidratantă care să acționeze rapid și care să nu se strângă sub machiaj.

Alege nuanța potrivită

S-ar putea să ai nevoie de mai multe nuanțe de concealer pentru un machiaj impecabil. Dacă ai erupții pe care vrei să le acoperi, atunci alege o nuanță de concealer care să se potrivească perfect cu tonul pielii tale sau cu cel al fondului de ten. Dacă nu poți găsi o potrivire perfectă, optează pentru un produs care este puțin mai închis la culoare. O nuanță prea deschisă va atrage și mai mult atenția asupra erupției cutanate.


Pentru a ascunde cearcănele, alege o nuanță care fie se potrivește cu tonul pielii tale, fie este mai deschisă. Acest lucru va sublinia și va ilumina zona de sub ochi, ceea ce îți va da un aspect mai odihnit, mai revigorat. Iar, pentru a-ți contura chipul, optează pentru un anticearcăn bun cu una până la două nuanțe mai închis decât tonul pielii tale. Pentru un efect sculptat cât mai natural, caută un corector cu subton rece. Persoanele cu pielea deschisă la culoare ar trebui să opteze pentru culori cu aspect cenușiu sau taupe, în timp ce femeile cu tenul închis ar trebui să caute culori de contur cu accente albăstrui sau violet.

Alege un aplicator pe placul tău

Utilizarea concealerului este relativ simplă, în funcție de aplicator. Dacă alegi un anticearcăn fără aplicator, pur și simplu scoate produsul din tub, aplică-l pe zonele pe care dorești să le acoperi și estompează-l cu degetele sau cu o pensulă de machiaj. Dacă folosești un anticearcăn cu aplicator de tip burete, pur și simplu aplică-l cu vârful burețelului. Apoi, estompează produsul cu ajutorul buretelui sau, dacă vrei o acoperire mai redusă, poți apela din nou la degetele curate sau pensula de machiaj.

Optează pentru formula ideală

Anumite corectoare oferă un finisaj radiant, luminos, care este excelent pentru evidențierea zonei de sub ochi și acoperirea cearcănelor, în timp ce altele sunt formule mate, opace, care camuflează bine imperfecțiunile dintr-o singură aplicare. Nivelul de acoperire și aspectul pe care le alegi depind de preferințele tale. Dacă îți dorești un look sofisticat, probabil că vei dori o acoperire mai mare, în timp ce persoanele care preferă un machiaj minimalist ar putea alege o formulă cu acoperire mică spre medie.


Un concealer bun este un produs esențial în orice trusă de machiaj. Versatilitatea sa îți permite să obții lookuri diverse, de la un machiaj natural până la unul complet și sofisticat. Nu uita, cheia pentru rezultate impecabile constă în alegerea formulei, nuanței și tehnicii de aplicare potrivite nevoilor tale specifice.


Sursa foto: Freepik.com


{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.ro/totul-despre-concealer" } document.addEventListener("DOMContentLoaded", function (event) { const element = document.getElementsByClassName('oap_hairdiagStart_divbtn'); if (element.length > 0) { let urlParams = new URLSearchParams(window.location.search); if (urlParams != "" || urlParams != null) { var keyValuepairs = urlParams.toString().split('&'); var qrUtmfound = 0; keyValuepairs.forEach(function (item, index) { if (item === "utm_source=pos" || item === "utm_medium=qrcode") { qrUtmfound++; } }); if (qrUtmfound == 2) { let relocHref = document.getElementById("hair_color_start_btn").getAttribute("href"); let relocUpdatedurl = relocHref + window.location.search; document.getElementById("hair_color_start_btn").setAttribute("href", relocUpdatedurl); } } } });
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Acasa" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.ro/revista-de-frumusete", "name": "Revista de frumusețe" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.ro/totul-despre-concealer", "name": "Totul despre concealer" } } ] }