De ce ar trebui să-mi ajut părul să își păstreze culoarea?
Vopsirea părului, în special „vopsirea prin oxidare", poate face părul mai poros, făcându-l să absoarbă și să elibereze mai ușor hidratarea. Această pierdere de hidratare reprezintă cauza principală a estompării culorii: cu fiecare spălare, părul poros își pierde pigmenții. Alți factori care pot estompa sau modifica culoarea: căldura din apă, uscătorul de păr, razele UV, șampoanele agresive, frecarea, clorul, apa de mare... Pe scurt, chiar și o culoare de păr de înaltă calitate și perfect aplicată își va pierde în cele din urmă luciul și strălucirea dacă nu este întreținută corespunzător.
Lasă culoarea să se stabilizeze după vopsire
Așteaptă aproximativ 2 sau 3 zile înainte de a spăla părul proaspăt vopsit. Acest lucru permite pigmenților să se integreze mai bine în structura părului.
Alege un șampon și un balsam care nu dăunează culorii
Părul vopsit are nevoie de formule blânde care protejează culoarea, tratând în același timp alte probleme care apar odată cu vopsirea părului. Formulele fără sulfați sunt cea mai bună alegere, deoarece lasă intactă bariera protectoare a părului. Desigur, trebuie să folosești întotdeauna după șampon un balsam care va netezi fibra și va sigila cuticulele părului pentru a păstra culoarea în siguranță în interior.
Stimulatori de vitalitate pentru părul colorat în nuanțe îndrăznețe
Stimulatori de vitalitate pentru părul colorat în nuanțe îndrăznețe
Combinația reparatoare care tratează cinci semne ale deteriorării părului
Combinația reparatoare care tratează cinci semne ale deteriorării părului
Soluția împotriva tonului arămiu al părului blond
Soluția împotriva tonului arămiu al părului blond
Declară război căldurii
Fie că vine de la apă, de la uscătorul de păr sau de la un alt instrument de coafare, căldura este cel mai mare inamic al culorii. Deci, cum procedăm? La duș, scade temperatura apei. Spală cu apă călduță și clătește cu apă rece. Apoi, îndepărtează excesul de apă și usucă părul cât mai mult posibil (fără a freca) cu un prosop din microfibră. Pulverizează un produs de protecție termică și finalizează uscarea cu un uscător de păr setat la nivel mediu sau aer rece. Păstrează o distanță de 30 cm între părul tău și dispozitivul cu încălzire. Inutil să menționăm că plăcile de îndreptat sau ondulat nu sunt recomandate...
Îmbunătățește-ți culoarea cu balsamul de fixare a culorii
Acest produs inteligent îți acoperă părul cu o cantitate mică de pigment pentru a intensifica culoarea. Este modul perfect de a reîmprospăta sau amplifica o nuanță vibrantă. Caută o formulă care să se potrivească tipului și culorii părului tău.
Folosește un șampon energizant
Unele culori pot evolua în timp cu tonuri nedorite, arămii. Acest lucru este cel mai vizibil pe părul blond, platinat, argintiu sau cu șuvițe, dar părul șaten și brunet se poate confrunta, de asemenea, cu nuanța arămie. Pentru a neutraliza tonurile nedorite, unele șampoane sunt îmbogățite cu pigmenți situați la capătul opus al spectrului luminos: pigmenți violeți împotriva tonurilor galbene, pigmenți albaștri împotriva tonurilor portocalii și pigmenți verzi împotriva nuanțelor roșii. Folosite în mod regulat, acestea permit împrospătarea culorii.
Adaugă un tratament săptămânal în profunzime
Măștile de păr conțin ingrediente active care pătrund la nivelul cortexului pentru a hrăni, hidrata și repara părul. Acestea oferă culorii părului cel mai bun mediu pentru a străluci și a rezista. Alege tratamentul în funcție de natura părului și obiectivul tău principal: repararea părului deteriorat, lupta împotriva uscăciunii, controlul eletrizării, injectarea de volum...
Revigorează-ți culoarea cu tratamente fără clătire
După fiecare spălare și între spălări, te poți baza pe balsamurile, uleiurile și serumurile fără clătire pentru a-ți menține părul în cea mai puternică formă și pentru a obține o culoare vibrantă, de lungă durată. Se aplică regulat pe lungimi și vârfuri.
Protejează-ți culoarea de razele UV
Razele UV deteriorează structura părului și împiedică pigmenții să se fixeze pe fibra de păr. Acesta este motivul pentru care culoarea părului se estompează, blondul devine galben, iar brunetul devine roșiatic. Notă: părul alb, care este mai puțin bogat în melanină și mai puțin protejat de razele UV, se îngălbenește și mai ușor. Iar părul fin este mai fragil decât părul des. Prin urmare, evită expunerea prelungită la soare, intervalul orar fatal dintre orele 12:00 și 16:00, când soarele este la apogeu și, pe cât posibil, protejează-ți părul vopsit cu o pălărie.